Sport

Mladi biatlonci pretposlednji, biatlonke poslednje na SP

Biatlon štafete Srbije osvojile su danas pretposlednje i poslednje mesto u konkurenciji mladih na Svetskom prvenstvu za mlade i juniore u estonskoj Otepji.

Muška štafeta za koju su u disciplini tri puta 7,5 kilometara nastupili Denis Džeković, Omar Hodžić i Sabahudin Rastić bila je pretposlednja, 19. u cilju, sa 19:44,5 minuta slabijim rezultatom od prvoplasiranih Rusa.

Zlatnu medalju Rusiji su obezbedili Denis Taštimerov, Andrej Vjukin i Mihail Pervušin, srebrom su se okitili Češi Viteslav Hornig, Tomaš Mikiška i Mikulaš Karlik, a bronzom selekcija Norveške u sastavu Ejrik Gerhardsen, Martin Alfhajm i Filip Andersen.

Mlade biatlonke Srbije su posle nastupa Maide Drndić u prvoj izmeni na tri puta šest kilometara držale 10. poziciju, ali je štafeta u kojoj su bile još Berina Sinanović i Inesa Zekić završila na poslednjem, 21. mestu, uz zaostatak od 14:57,7 minuta za svetskim šampionkama iz Švedske.

Amanda Lundstrem, Ela Halvarson i Elvira Eberg donele su najsjajnije odličje Švedskoj, dok je srebro pripalo Jeni Keranen, Kaisi Keranen i Heidi Nikinen iz Finske. Bronzu su osvojile Norvežanke Marte Krakštad Jonahsen, Sigrid Brede Vig i Juni Arneklejv.

M. Minić

Podeli