DruštvoVesti

AMSS Sneg prestaje da pada, ali i dalje potreban oprez

Oblačno i veoma hladno jutro, povremeno pada sneg umerenog intenziteta, dok se od sredine dana očekuje prestanak padavina. Iako snežne padavine polako prestaju, prema najavama metereologa očekuju nas ledeni dani sa temperaturama koje ni tokom dana neće prelaziti nulti podeljak, navodi se u saopštenju AMSS.

Ujutru i uveče očekuje se jak mraz, što će sigurno predstavljati veliku opasnost u vožnji posle ovih snežnih dana. Preporuka je da se prilikom putovanja koriste putevi i prioriteta. Sa snegom i usporenom vožnjom uz obaveznu upotrebu lanaca treba računati na prilazima Tari, Goču, Kopaoniku, Dičibarama, Staroj Planini i Vlasini.

Očekuje se formiranje, odnosno povećanje visine snežnog pokrivača, od 5 do 10 centimetara na severu, od 10 do 20 centimetara ostalim predelima, a na planinama lokalno i više. U petak i ujutro u subotu kiša koja će se mestimično lediti na tlu.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP “Putevi Srbije” nema zadržavanja na naplatnim stanicama.

Prema podacima Uprave granične policije RS, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima zadržavanja su do 30 minuta. Zadržavanja za teretna vozila na izlazu iz Srbije na GP „Horgoš“ su 90 minuta.

Izvor: Blic, Tanjug

Podeli