Društvo

Novopazarski mladi preduzetnici spremni za takmičenje

Na nacionalnom preduzetničkom takmičenju srednjoškolaca Srbije, čiji je nosilac Visoka škola za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo, ove godine učestvuju i mladi preduzetnici iz svih šest novopazarskih srednjih škola. Sa svojim poslovnim idejama dvadeset timova nadmetaće se 24.marta na lokalnom nivou. Pre generalne probe takmičenja, u Kultunom centru za njih je održana radionica o veštinama javnog nastupa.

Mladi novopazarski preduzetnici, pre generalne probe takmičenja, učili su o dragocenim veštinama javnog nastupa i uopšte prezentovanja u različitim situacijama; kako da se istaknu među vršnjacima, kako da na lep način skrenu pažnju na sebe, kako da savladaju ili kontorolišu tremu…

‘’Mi smo ovde sa đacima prošli kroz dve radionice i danas će oni pokušati da prezentuju nama to što su naučili na radionicama. Imaće ozbiljan zadatak da predstave svoj projekat. Mi ćemo im dati sugestije na njihov biznis plan: jel realan, da li je ostvariv i tako dalje, a daćemo i korine savete i sugestije vezano za veštine prezentovanja, kako bi oni mogli da na takmičenju pokažu najbolje’’, rekla je docent doktor Zorana Nikitović.

Projektat Visoke škole za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo realizuje se u 17 opština u Srbiji i po svemu sudeći u perspektivi može dobiti i internacionalni karakter. Za Novi Pazar, stotinak mladih potencijalnih preduzetnika, veliki su zalog za budućnost.

’’Za nas je benefit za grad što  svih šest škola učestvuju na ovom takmičenju, što ima 20 ekipa prijavljenih od kojihj je 18 u punom potencijalu. Ako ima 20 timova, a u timu oko 5 članova, znači negde oko sto učenika će na vreme probuditi svest o tome šta žele u životu. To je najveći benefit iz svega ovoga’’, ocenio je koordinator projekta za Novi Pazar, Munir Poturak.

Projekat ”Mladi preduzetnik”, odnosno ”Nauči preduzetništvo”, sastoji se iz dva nivoa takmičenja i dve radionice. Realizuje se sa ciljem afirmacije preduzetništva, ali i motivisanja mladih da na vreme počnu da razmišljaju preduzetnički.Stečene veštine i znanja će im svakako značiti ma čime se u životu bavili. Mladi preduzetnici Novog Pazara takmičiće se na lokalnom nivou 24.marta.

S.Lj.

Podeli