Sport

Pazarci se mučili protiv Zlatara

Rukometaši Novog Pazara pobedili su večeras ekipu Zlatara iz Nove Varoši sa 27:25 (13:10), u utakmici 12. kola Super B lige Istok-Zapad.

Pred oko 300 gledalaca u dvorani Pendik, Pazarci su vodili tokom celog meča, u finišu su imali četiri gola prednosti, ali su serijom grešaka dozvolili gostima da u poslednjem minutu organizuju napad za izjednačenje.

Najefikasniji kod domaćina bio je Vuk Stevanović sa sedam golova, pratili su ga najbolji igrač susreta Zlatko Rakić sa šest i Aleksa Milošević sa pet pogodaka, dok je čuvar mreže Nikola Milojković upisao 11 odbrana.

Najbolji strelac lige Armin Kaltak postigao je tri gola, ali je zbog problema sa zadnjom ložom propustio gotovo celo drugo poluvreme.

Nemanja Bojanović bio je osmostruki strelac za Zlatar, Nikola Matović dodao je pet, Slaviša Džekulić četiri, a Dino Ajanović i Nikola Veljković po tri gola za poraženi tim, u kojem se istakao golman Ibrahim Hadžibegović sa 11 uspešnih intervencija.

U utakmici 12. kola u Priboju, istoimeni domaćin i leskovačka Dubočica 54 odigrali su nerešeno 19:19.

Novi Pazar je lider takmičenja sa 22 boda, prati ga Vranje 1957 sa 20 i utakmicom manje, dok je Zlatar na sedmom mestu sa 12 bodova. Priboj na devetom mestu ima osam bodova.

Pazar će u sledećem kolu gostovati poslednjeplasiranoj Lokomotivi iz Lapova, Zlatar će dočekati ekipu Hajduk Veljka iz Negotina, a u Kuršumliji će snage odmeriti Planinka Prolom voda i Priboj.

M. Minić

Podeli