Društvo

Mladi govore o bezbednosti u gradu

U okviru projketa „Aktivni mladi za bezbednu zajednicu“, koji sprovodi Akademska inicijativa Forum 10 održano je šest debata u osnovnim i srednjim školama o bezbednosti u Novom Pazaru. Učenici su istakli da su ugroženi u saobraćaju, na internetu, da zaslužuju kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, ali i bolje životno okruženje.

Debate sa mladima na temu bezbednosti u okviru projekta Akademske inicijative Forum 10 održane su sa ciljem da se unapredi bezbednost u Novom Pazaru. Osnovci, ali i srednjoškolci uglavnom kažu da je ovaj grad bezbedan za njih, ali su kao probleme naveli uznemiravanje na internetu, nepažnju vozača  i problem zagađene životne sredine.  Đaci, kojima su predavanja bila namenjena kažu da su ovakve debate i predavanja o bezbednosti od velikog značaja za njih.

Da se o bezbednosti treba govoriti sa učenicima kažu i direktori novopazarskih škola.

Predsednik Saveta za bezbednost grada Hajrudin Hajrović i programski koordinator akademske Inicijaticve Forum 10 Fahrudin Kladničanin kažu da su zadovoljni kako su razgovori sa učenicima  protekli i koliko su mladi bili spremni da iznesu svoje probleme, ali I predloge za njihovo rešavanje.

Aktivni mladi za bezbednu zajednicu”, naziv je projekta, koji Akademska inicijativa Forum 10 realizuje uz pomoć Ambasade Velike Britanije i Misije OEBS-a u Srbiji. Radionice sa mladima imali su za cilj prezentaciju aktivnosti Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara, koje proističu iz strateških dokumenata , Strategije bezbednog grada i Akcionog plana.

Podeli