Društvo

Promovisane kartice za penzionere

 

 

Danas su u Domu Narodne skupštine Srbije predstavljene i uručene prve penzionerske kartice koje će najstarijim građanima Srbije pružiti mogućnosti da ostvare svoja prava i nove pogodnosti. Fond PIO i Ministarstvo rada  planiraju da do kraja aprila podele sve identifikacione kartice penzionerima. Kartice su besplatne.

Svaki budući penzioner dobijaće i besplatnu identifikacionu karticu koja će umesto penzionog čeka služiti kao dokaz statusa u različitim situacijama za njihove vlasnike i pri ostvarivanju brojnih popusta u zanatskim, trgovinskim i ugostiteljskim radnjama.

Lepu vest iz Doma Narodne skupštine penzionerima u okviru Filijala PIO fonda u Novom Pazaru saopštio je direktor Mirsad Abdurahmanović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja  Zoran Đorđević, kaže da će identifikacione kartice svim penzionerima biti podeljene do kraja aprila ove godine.

Procena je da će u Srbiji 2052. četvrtina stanovništva imati 80 i više godina. Više solidarnosti svako društvo čini boljim. Vlada Srbije formirala je i Savet za unapređenje međugeneracijske saradnje i solidarnosti, koji će donositi odluke koje će se implementirati u život, rečeno je danas u Domu Narodne skupštine Srbije u Beogradu.

 

 

 

 

Podeli