Društvo

Kontrola zatamnjenosti stakala na automobilima

 

 

Saobraćajna policija će u predstojećem periodu pojačano kontrolisati zatamnjenost stakala na vozilima. Vozači koji ne budu imali odgovarajući atest za ugrađene folije na vozilima biće sankcionisani. U okviru tih kontrola biće obavljene i bezbednosne provere da li se u tim vozilima nalaze osobe s poternice, ili se možda u njima krijumčari droga ili oružje.

Već danima kruži informacija u domaćim medijima da narednih dana predstoji akcija saobraćajne policije na kontroli zatamnjivanja stakala na automobilima.Ona vozila koja budu imala stakla vidno zatamnjenija nego što je navedeno u atestu, biće upućivana na vanredne tehničke preglede. Da podsetimo, zatamnjivanje stakala je dozvoljeno, ali uz izvesna ograničenja.

Danas smo primetili da vozači prilikom atestiranja vozila iz uvoza skidaju folije kako bi izbegli eventualne probleme.

Dakle, bitno je da, ako lepite foliju, ona ima odgovarajući atest proizvođača.

Cela ova operacija, naravno uz novi tehnički pregled, koštaće vas najmanje 20.000 dinara a možda i više. Kazne za nepropisno zatamnjivanje stakala, gde se vozilo tretira kao tehnički neispravno i isključuje se iz saobraćaja, iznose od 6.000 do 20.000 dinara, šest kaznenih poena i do tri meseca zabrane upravljanja motornim vozilom.

Podeli