Prijepolje: Vojska predstavila naoružanje i opremu

Povodom Dana državnosti Vojska Srbije organizovala je na platou Doma kulture u Prijeolju taktičko tehnički zbor naoružanja i vojne opreme.

Pripadnici Druge brigade Kopnene vojske garnizona u Kraljevu, prikazali su samo deo naoružanja kojim vojska raspolaže. Najveću pažnju posetilaca privukli su osmatrački radar „Žirafa“, zatim artiljerijsko oružije i top „Bofors“ kalibra 40 milimetara.

Prijepolje je jedan od gradova u Srbiji u kojima su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije povodom Dana državnosti organizovali taktičko tehničke zborove kako bi građanima predstavili deo opreme i tehnike kojom vojska sada raspolaže.

’’Odlučili smo se za gradove u kojima mi nemamo naše jedinice kako bi građani imali mogućnost da se bolje upoznaju sa pešadijskim vojnim naoružanjem“ kaže kapetan iz Druge brigade Kopnene vojske iz Kraljeva Ivan Obreza.

Oficiri i podoficiri Vojske Srbije Kraljevačkog garnizona prezentovali su mnogobrojnim posetiocima bogat arsenal sa naoružanjem i pojasnili kako se njime rukuje.

Najveću pažnju građana privuklo je teško naoružanje i artiljerija.

Oni stariji posetioci kažu da Vojska Srbije iz godine u godinu napreduje i da je sve modernije opremljena, te da se dosta toga promenIlo u odnosu na period kada su oni služili vojsku.

Slični taktičko-tehnički zborovi organizovani su još u Užicu, Jagodini, Subotici, Boru, Loznici i Petrovcu na Mlavi.

 

A. R i S.K

Podeli