Osnovna škola Vuk Karadžić u novom ruhu

Zahvaljujući sredstvima istanbulske opštine Fatih, nastavni kadar ali i đaci osnovne škole Vuk Karadžić rade i uče u lepšim i udobnijim učionicama. Vredna donacija od 30.000 evra utrošena je na sredjivanje zbornice, podova u učionicama, svetala u školi ali i za zamenu jednog dela starrih klupa novim. Renovirane prostorije u ovoj školi obišao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac sa saradnicima najavljujući nova ulaganja u ovu školu.

Osnovna škola “Vuk Karadžić” trenutno je najbrojnija u Srbiji jer je pohađa više od 1500 učenika. Dugo se nije ulagalo u učionice i hodnike, kao i u prostorije u kojima se okupljaju nastavnici. Prijatelji iz istanbulske opštine Fatih rešili su da pomognu i donirali su 30.000 evra za sredjivanje školskih prostorija. Sada zbornica izgleda kao nova, a nastavnici zadovoljni što rade u lepom prostoru.

Gradska uprava godinama povećava izdvajanja za obrazovanje, pa će tako ova škola dobiti i četiri nove učionice, najavio je gradonačelnik NIhat BIševac tokom obilaska škole sa saradnicima.

K.R.

Podeli