Edukacija za što uspešnije pčelare Novog Pazara

Društvo pčelara Sandžak od početka godine organizovalo je brojne aktivnosti, ali i predavanja. U nedelju u 11 sati biće održano predavanje eminentnih stručnjaka iz oblasti pčelarstva o prehrani pčela, ali i bolestima u ovoj poljoprivredenoj grani.

Društvo pčelara Sandžak u Novom Pazaru je poslednjih nekoliko godina organizovalo brojna predavanja kako bi pčelari bili što uspešniji u svom radu i u toku sa savremenim metodama u ovoj poljoprivrednoj grani. Predsednik ovog udruženja Fikret Eminović kaže da je i od početka godine ovo treća edukacija na kojoj će govoriti stručnjaci iz ove oblasti, te da su skupovi do sada izazvali veliko interesovanje pčelara.

Ovo udruženje broji oko 80 članova sa teritorije Novog Pazara. Osnovano je 2011.godine i ima za cilj da pomogne pčelarima u radu. Potpredsednik ovog udruženja Fahrudin Tatarević kaže da ovom udruženju pristupa sve veći broj maldih ljudi.

Predavanje za pčelare zakazano je za nedelju u 11h sati u svečanoj Sali Kultrunog centra. Iz ovog udruženja pozivaju sve zainteresovane da prisustvuju ovoj edukaciji, jer od predavača mogu da nauče mnogo korisnih informacija za bolji i uspešniji rad u pčelarstvu.

Podeli