Kultura

“Duga” raspisala konkurs za najbolju pesmu mladih autora

Centar za decu i omaldinu Duga mesec februar posvećuje poeziji mladih autora. Konkurs za najbolju pesmu otvoren je do 1.marta, a učešće mogu uzeti mladi do 30 godina. Cilj je se pruži prilika neafirmisanim piscima da predsatve talenat čitalačkoj publici u Novom Pazaru.

Centar Duga treću godinu za redom realizuje program “Februar, mesec poezije”, obeležavajući poslednji zimski mesec kao vreme posvećeno poeziji.

Cilj ove manifestacije je otvaranje fluentnog prostora za afirmaciju mladih talenata, njihovo susretanje i komunikaciju i put je ka sagledavanju stvaralačkih potencijala mladih naraštaja.

Centar Duga raspisuje Konkurs za najbolju pesmu mladih autora sa teritorije grada Novog Pazara.

Pravo učešća na Konkursu imaju mladi stvaraoci, srednjoškolci i studenti sa teritorije Novog Pazara, koji u poeziji pronalaze svoj stvaralački izraz.

Zainteresovani se mogu prijaviti u dve kategorije:

Kategorija I- studenti

Kategorija II- srednjoškolci

Učesnik može dostaviti najviše tri pesme, neobjavljivane i nenagrađivane, (maksimalne dužine 30 redova), otkucane u četiri istovetna primerka i potpisane šifrom. Razrešenje šifre (ime i prezime, mail  adresa, broj telefona i kratka biografija) dostavljaju se u posebnoj  zatvorenoj koverti  zajedno sa pesmama. Pri predaji, neohodno je na koverti naznačiti za koju kategoriju se učesnik prijavljuje.

Konkursni material dostaviti na adresu: Centar Duga, Kula Jezero A-I sprat. Novi Pazar

Svi zainteresovani pesnici i pesnikinje, mogu se prijaviti na Konkurs do 1.marta 2018.godine.

Organizator će dodeliti 4 nagrade u dve kategorije:

I nagrada, kategorija studenti – 10. 000. dinara

II nagrada, kategorija studenti – 5. 000. dinara

I nagrada, kategorija srednjoškolci – 5. 000. dinara

II nagrada, kategorija srednjoškolci – komplet knjiga

Podeli