Poziv za očuvanje autohtonih sadnica voća

U organizaciji Međuopštinske unije poljoprivrednih udrženja i Poljoprivredne stručne i savjetodavne službe održan je sastanak predsjednika poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Tutina i Sjenice na kom su predstavljeni planovi i rješenja za očuvanje autohtone sadnica voća, za koje kažu stručnjaci da su i zdravije , ali i kvalitetnije.

Prema riječima predsjednika Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja, Ismeta Sajtarića, autohtone sadnice voća na našoj teritoriji se mogu i moraju sačuvati, te na taj način treba zajedničkim aktivnostima treba sačuvati svo prirodno bogatstvo koje imamo na našem području.

„Pozivamo sve zaintersovane voćare sa teritorije Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Novog Pazara, Sjenice i Tutina  da 20. februara u 11h u prostorijama Udruženja prisustvuju sastanku , radi ostvarivanja saradnje i dogovora o uvođenju novih vrsta voća u sadnji, kako bi se sačuvale ono bogatstvo koje imamo  i da gajimo na našem području- istakao je Sajtarić.

Planovi za čuvanje i održavanje autohtonih sadnica voća samo je jedna od brojnih aktivnoasti koje Međuopštinsku unija poljoprivrednih udruženja organizuje.

 

I.Hodžić

 

 

Podeli