Društvo

Bolja zdravstvena zaštita prioritet tutinske vlasti

Predsednik opštine Tutin sa svojim saradnicima danas je obišao Dom zdravlja u Tutinu, gde je sa direktorom ove zdravstvene ustanove razgovarao o aktuelnim problemima sa kojima se Dom zdravlja susreće u svakodnevnom radu, kao i o projektima čija se realizacija planira u narednom periodu. Takodje, predstavnici Fondacije opštine Tutin su povodom Svetskog dana bolesnika, danas uručili prigodne poklone pacijentima na internom i dječijem odjeljenju Doma zdravlja.

Hot ističe da je odgovarajuća zdravstvena zaštita žitelja te opštine prioritet predstavnika lokalne vlasti, koja pomažeu radu tamošnjeg Doma zdravlja. Tutinskoj zdravstvenoj instituciji nedostaje stručan kadar za rad sa pacijentima, sanitetska vozila za hitan prevoz pacijenata, ali ćemo se u narednom periodu potruditi da sve te probleme rešimo i završimo projekat otvaranja Opšte bolnice u Tutinu, kazao je Hot.

 

Direktor Doma zdravlja dr Šerif Hamzagić je predsednika opštine Kenana Hota upoznao sa problemima u zdravstvu u toj sandžačkoj opštini.

 

Povodom Svetskog dana bolesnika  predstavnici Fondacije opštine Tutin uručili prigodne poklone pacijentima na internom i dečijem odjeljenju Doma zdravlja, gde su sa medicinskim osobljem i pacijentima razgovarali o načinima rešavanja problema i upoznali se sa njihovim potrebama.

Podeli