PolitikaVesti

Počelo skupštinsko zasedanje-Pred odbornicima Lokalni akcioni plan zapošljavanja

Sednica Skupštine Novog Pazara je počela.  Prvo ovogodišnje  skupštinsko zasedanje biće u znaku zapošljavanja, jer će odbornici raspravljati i o Lokalnom akcionom planu zapošljavanja u 2018.godini, koji podrazumeva da se za ovaj Program iz gradskog budžeta opredeli oko 10.000.000 dinara za zapošljavanje teže zapošljivih osoba u Novom Pazaru. Odornici će raspravljati i predlog odluke  utvrđivanju minimalnog iznosa za plaćanje troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade I visine naknade za upravljanje u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika.

Gostujući u Jutarnjem program RTV Novi Pazar šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” dr Muamer Bačevac je rekao da će se pred odbornicima naći obiman skupštinski materijal, ali i veoma značajne tačke denevnog reda.

“Pred nama su danas važne tačke dnevnog reda. Jedna od njih je i Lokalni akcioni plan zapošljavanja u 2018.godini. Nama je cilj da motivišemo preduzetnike da zapošljavaju nove radnike. Nadam se da ćemo u okviru ovog programa uposliti oko 100 novih lica”, kazao je Bačevac.

Odbornici će raspravljati i o predlogu Odluke o realizaciji budžeta Grada Novog Pazara u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2018.godinu.

Pred odbornicima je oko 80 tačaka dnevnog reda.

Sednici prisustvuje 36 odbornika novopazarskog lokalnog parlamenta.

Odbornici su na početku sednice odali počast rahmetli Tahiru Deliću, koji je kako je istaknuto na sednici mnogo uradio za ovaj grad, a posebno za Društvo za pomoć MNRO.

 

Podeli