Društvo

Hiljade ispratile velikog glumca

Velikan glumišta Nebojša Glogovac sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Glogovac je sahranjen u tišini, bez muzike i govora. Na Novom groblju je tokom sahrane bila ogromna gužva. Prisustvovalo je na hiljade ljudi, među kojima je bilo i mnogo mladih.

Komemorativni skup održan je ranije danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina.

Posle srednje škole, Nebojša je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. Svojim briljantnim ulogama obeležio je čitavu jednu epohu u srpskoj kulturi. Za svoje uloge dobio je sve važne nagrade poput Sterijine, Zlatne arene u Puli, Cara Konstantina i Gran prija u Nišu, Nagrade grada Beograda, kao i desetine drugih.

Blic/Agencije

Podeli