Sport

Spektakularno otvorene Zimske olimpijske igre u Pjongčangu

U južnokorejskom gradu Pjongčangu ovog petka u 12 sati svečano su otvorene Zimske olimpijske igre.

Na najvećoj sportskoj zimskoj smotri učestvovaće rekordnih 2.925 sportista iz 92 države, koji će se od 9. do 25. februara takmičiti za rekordne 102 medalje u 15 različitih sportova.

Spektakularna ceremonija otvaranja na Olimpijskom stadionu u Pjongčangu počela je u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno tačno u podne po našem, pred oko 35.000 gledalaca. I bio je to zaista spektakl za pamćenje po izuzetno hladnom vremenu i temperaturi koja je išla i do minus 15 stepeni Celzijusa.

Što se tiče naših predstavnika, Srbija ima četvoro sportista koje je na otvaranju predvodila skijašica Nevena Ignjatović, koja je i nosila našu zastavu.

Osim nje, takmičiće se i Marko Vukićević i njegov imenjak Stevović, takođe u skijanju, kao i Damir Rastić u nordijskom trčanju.

Oni su prodefilovali zajedno sa ostalim sportistima na Olimpijskom stadionu i uz osmehe mahali trobojkama.

Otvaranju su prisustvovali i Božidar Maljković, predsednik OKS, Đorđe Višacki, generalni sekretar, Nenad Lalović, prvi čovek Svetske rvačke federacije i od nedavno član Izvršnog komiteta MOK-a, kao i Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta u Vladi Srbije.

 

Izvor: Blicsport

Podeli