KulturaVesti

Nova Varoš: Počeli Dani kulture

Izložbom slika akademskog slikara Stanka Nikačevića sinoć su u Novoj Varoši počeli 49.  Dani kulture koji će trajati narednih mesec dana. Pored likovnih stvaralaca novovaroškoj publici predstaviće se brojni profesionalni glumci, pevači, instrumentalisti. Nakon izložbe sinoć je u Domu kulture “Jovan Tomić” koncert održala pop pevačica Jelena Tomašević.

Tokom narednih 30 dana, grad podno Zlatara biće svojevrsna kulturna prestonica Zlatiborskog okruga.Manifestacija Dani kulture polako puni petu deceniju postojanja. Visoke standarde postavljene tokom ranijih godina organizator će pokušati da dostigne i ove godine te je u skladu sa skromnim finansijskim mogućnostima, umetnički program koncipiran tako da on prvenstveno bude kvalitetan i raznovrstan.

– Blagu prednost pri izboru učesnika su imali teatarski i muzički događaji, s obzirom na to da su oni tradicionalno i najposećeniji. Učinili smo sve i da cene ulaznica prilagodimo standardu ovdašnjih ljudi – kaže direktor Doma kulture Mihrija Hadžić.

Ovogodišnje Dane kulture otvorio je Muhamed Rovčanin predsednik Likovnog kluba Zlatarska paleta koji je istakao da je u sivilu vremena gde je politika ušla u sve sfere društva svaki kulturni događaj jako bitan i presdtavlja pravi lek i osveženje za društvenu zajednicu.

Dani kulture jako su značajni za razvoj opštine i upotpunjavaju turističku ponudu Zlatara te će stoga i u buduće ova manifestacija imati podršku od lokalne samouprave.

– Ovo je odličan pokazatelj da u Novoj Varoši ima šta da se vidi, da narod uživa u kulturi i da naš grad napreduje u svim sverama – ponosno ističe prvi čovek opštine Radosav Vasiljević.

Akademski slikar Stanko Nikačević po četvrti put se samostalno predstavio publici u rodnom gradu. Lepote Zlatara poslužile su ovom mladom umetniku kao inspiracija za slikanje a sama postavka nosi naziv Pejzaži Zlatara, slike su rađene u tehnici akvarel.

Nakon izložbe otvaranje Dana kulture upotpunio je spektakularan koncert pop pevačice Jelene Tomašević koja je nakon 15 godina ponovo nastupila u gradu podno Zlatara.

Tokom narednih mesec dana posetioce Doma kulture očekuje bogat sadržaj, već u nedelju 11. februara biće izvedena pozorišna predstava Hor bečkih dečaka gde uloge tumače Predrag Ejdus, Irfan Mensur i Slobodan Boda Ninković.

Izvor: PP Media

Podeli