Društvo

Uslovi IPARD fondova predstavljeni meštanima Ribarića

Savetodavci Poljoprivredne savetodavne stručne službe upoznali su meštane ribarićkog kraja o uslovima konkursa za dobijanje sredstava iz IPARD fondova. Poljoprivrednici su pokazali interesovanje da konkurišu za dobijanje ove pomoći, a tribina je izazvala veliko interesovanje žitelja te mesne zajednice.

Uslovi za dobijanje sredstava iz pretpristupnih fondova Evropske unije su zahtevni, ali ono što najviše interesuje poljoprivrednike Ribarića je kupovina traktora. Kako kažu, ovakve edukacije su od velike koristi za njih. Oni su imali priliku da savetodavce Safeta Vesnića i Silviju Hodžić pitaju za sve nedoumice oko IPARD fondova, ali i o državnim subvencijama na koje imaju pravo.

Ribariće je mesto sa velikim poljoprivrednim potencijalima. Savetodavci stručne savetodavne  služba redovno obilaze gazdinstva ovih meštana, kako kaže Vesnić veliki je broj uspešnih poljoprivrednika  u stočarskoj proizvodnji.

Ministarstvo poljoprivrede Srbije objavilo dva konkusra  za sredstva iz pretpristupnih fondova EU za razvoj sela (IPARD), namenjen za kupovinu traktora i druge mehanizacije. Oba konkursa otvorena su do 26.februara. Za podnošenje zahteva, svi zainteresovani  poljoprivrednici Novog Pazara, Sjenice i Tutina mogu se obratiti savedoavcima u Poljoprivrednoj savetodavnoj stručnoj službi svakog radnog dana.

Podeli