Sport

Kajakaš Alen Tahirović na pripremama reprezentacije Srbije

Kajakaš novopazarskog Starog grada Alen Tahirović biće u sastavu reprezentacije Srbije, koja će se od 10. do 20. februara pripremati u Prčnju, u Crnoj Gori.

“Verujem da ću na pripremama, kojima će rukovoditi trener Sreten Biljić, značajno podići nivo fizičke spreme. Želim da ostvarim bolje rezultate nego prošle sezone, da budem uspešan i na evropskom nivou”, rekao je Tahirović.

On je aktuelni juniorski prvak države u spustu u pojedinačnoj i ekipnoj konkurnciji, dok je u slalomu treći u svom uzrastu u Srbiji.

Taj mladi Novopazarac je krajem prošle godine osvojio drugo mesto na tradicionalnom Štefanjskom spustu u Hrvatskoj.

“Uverio sam se da mogu da pariram najboljim evropskim juniorima, ali oni imaju mnogo bolje uslove od nas”, naveo je Tahirović.

Trener Haris Harčinović izrazio je zadovoljstvo zbog činjenice da Kajakaški klub Stari grad ima reprezentativca.

“To je, ipak, očekivano, s obzirom da je Tahirović najbolji junior u Srbiji na divljim vodama. Verujem da će uskoro postati i član seniorskog državnog tima, kao i da će naš klub imati još jednu uspešnu sezonu”, kazao je Harčinović.

On je najavio da je klupski cilj odbrana ekipne juniorske titule u spustu, da će njegovi kajakaši nastupati i na mirnim vodama, kao i da će posebna pažnja biti posvećena pionirskoj selekciji.

“Žao mi je što nemamo čamac za slalom, siguran sam da bi Tahirović i tu dominirao. Kajak je skup sport, iziskuje ogromna ulaganja. Postižemo maksimum sa skromnim sredstvima. Pozivam prijatelje sporta, koji su u mogućnosti, da nam pomognu”, dodao je Harčinović.

M. Minić

Podeli