Sport

Prioritet mlađe selekcije

Igrač i trener Košarkaškog kluba Stari Ras iz Novog Pazara Uroš Petrović rekao je da je prioritet tog kluba rad s mlađim sekecijama.

“Cilj je da ovde igraju deca iz celog grada, da dobiju priliku da se prikažu u što boljem svetlu. U mlađim selekcijama imamo preko 250 dečaka i devojčica, s kojima radimo u tri škosle sale”, rekao je Petrović, koji je ranije nastupao i za Novi Pazar.

Seniorsku ekipu Starog Rasa, koja je trenutno sedmoplasirana u drugoj grupi Druge regionalne lige Zapad, predvodi nekadašnji košarkaš Partizana i Crvene zvezde Nemanja Jelesijević, a tu su i bivši igrači Novog Pazara Omer Leković i Dino Berberištanin.

“Za dve do tri godine, kada mladi stasaju, razmišljaćemo o ulasku u viši rang. Inače, zahvaljujući drugoligašu Novom Pazaru, ali i nama ostalima, koji smo rad s mlađim selekcijama podigli na viši nivo, košarka je ovde u ekspanziji”, naveo je Petrović.

Košarkaši Starog Rasa su u poslednjoj prvenstvenoj utakmici, u okviru 14. kola, poraženi na domaćem terenu od Svilajnca sa 49:76 (17:19, 16:21, 12:20, 4:16).

“Dobro smo odigrali prvo poluvreme protiv tima koji je doživeo samo jedan poraz i želi da se plasira u Prvu regionalnu ligu Zapad, ali pali smo u nastavku. Šteta zbog velikog broja gledalaca u sali Osnovne škole Meša Selimović”, ocenio je Petrović.

Stari Ras će u 15. kolu gostovati Ziceru 2014 iz Gruže.

M. Minić

Podeli