Categories: Društvo

Turska kompanija “Fleks akademi” zaposliće 350 radnika u Priboju

Opštinsko veće Priboja koje predstavlja Skupštinu preduzećima „Industrijski parkovi“ i „Slobodna zona Priboj“ održalo je sednicu po prvi put u renoviranim prostorijama upravne zgrade u Slobodnoj zoni. Usvajajući izveštaje o radu ova dva subjekta, veće je konstatovalo da su potpisivanjem novog ugovora o zakupu sa šestim investitorom ispunjeni ciljevi popunjavanja kompletnog postojećeg zatvorenog prostora pogona u Slobodnoj zoni. Na sednici je usvojen i plan investicija za ovu godinu u infrastrukturnom opremanju grinfild prostora zone u ukupnoj površini od 5 hektara.

Zajednički napori Vlade Srbije , RAS i loklane samouprave urodili plodom pa je nedavnim potpisivanjem ugovora sa turskom kompanijom „Fleks akademi“ o zakupu 20.000 kvadrata prostora zaokružen prvi deo plana o maksimalnom iskorišćenju kapaciteta Slobodne zone Priboj.

– Obaveze koje je preuzeo turski investitor zakupom skoro 20 hiljada kvadrata je da u prvoj godini zaposle 200 radnika a u narednoj godini još dodatnih 150. U Preseraj je stigao još jedan investitor i zakupio hiljadu kvadrata uz obavezu da zaposlo 50 radnika i on ubrzano radi na adaptaciji tog prostora – kazao je pomoćnik predsednika opštine za LER Jasmin Hodžić.

Zacrtani planovi da u Slobodnoj zoni posao pronađe oko 500 radnika, bila bi prema najavama moguća početkom 2019. Kada bi uz kompletno pokretanje proizvodnje kod svih 6 investitora koji su trenutno u procesu priprema, adaptiranja prostora i instaliranja mašina, proizvodnja krenula u punom kapacitetu. Uz zakup prostora i dopremanje mašina turska firma „Flex academy“ koja se bavi proizvodnjom creva, čeličnih cevi, šupljih profila i fitinga, planira da do kraja godine uposli oko 200 radnika.

– Naša firma se već 25 godina uspešno bavi proizvodnjom svih vrsta cevi i ima tržušte u Americi i celoj Evropi. Planiramo da gro naše izvozne proivodnje instaliramo ovde u Srbiji u sledeće 3 godine. Dopremili smo deo mašina i za mesec dana počinjemo proizvodnju dok do leta očekujemo i drugi kontigent mašina gde ćemo uposliti oko 200 radnika ove godine a do kraja sledeće ovde će raditi oko 350 radnika – kazao je direktor turske firme „Flex academy“ Sulejman Karakus.

Uz početak rada u punom kapacitetu kod svih 6 stranih investitora u ovoj godini, očekuje se i pokretanje proizvodnje u Fapovom pogonu Preseraj, koji se nalazi u okviru prostora Slobodne zone i koji sa najvećim Milerovim presama na Balkanu ima najozbiljnije izvozne potencijale i predispozicije za otvaranje novih radnih mesta.
PP Media

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Atletičari Novog Pazara nižu uspehe, pravi izazovi tek predstoje

Sezona u dvorani donela je mladim Pazarcima brojne rekorde i medalje sa domaćih i balkanskih…

9 hours ago

U nedelju, 19. maja preventivni pregledi: Merenje krvnog pritiska, EKG, krvna slika i ultrazvuk abdomena

U nedelju, 19. maja u Opštoj bolnici i Domu zdravlja Novi Pazar u periodu od…

10 hours ago

Ugostiteljsko-turistička škola najbolja na konkursu ‘’Evropa i ja’’

Učenici novopazarske Ugostiteljsko-turističke škole osvojili su prvo mesto i novčanu nagradu od 600 evra za…

11 hours ago

Nejla Avdović druga na Državnom prvenstvu iz zdravstvene nege

Učenica srednje Medicinske škole "Dva heroja" Nejla Avdović  osvojila je drugo mesto na nedavnom državnom…

13 hours ago

Dom zdravlja: Povećan broj pacijenata

Promena vremena doprinela je da se poveća broj pacijenata, sa virusnim infekcijama, posebno onih sa…

14 hours ago

Redovno pranje zuba uslov za celokupno zdravlje

Povodom Nedelje zdravlja usta i zuba, koja se organizuje treće nedelje maja poslednjih 20 godina,…

14 hours ago