Društvo

Mahmutović: Sankcionisati slučajeve nadrilekarstva i širenja lažnih medicinskih informacija po društvenim mrežama

“Moramo da počnemo da sankcionišemo sve slučajeve nadrilekarstva i širenja netačnih informacija u vezi sa vakcinisanjem dece na društvenim mrežama i od strane laika” – rekao je državni sekretar u ministarstvu zdravlja dr Meho Mahmutović u emisiji “Sučeljavanje” na Radio televiziji Vojvodine. On je napomenuo da nedavno potpisana Deklaracija o vakcinaciji pokazuje da je stručna javnost ujedinjena u mišljenju da je vakcinacija dece neophodna i da vakcine nisu štetne.

Državni sekretar Mahmutović rekao je da je “valjda prošlo vreme nadrilekara koji leče viskom preko televizora i da bi građani a posebno rodtelji trebali da slušaju isključivo lekare, stručnjake, koji su nedvosmisleno ujendinjeni oko toga da roditleji moraju da vakcinišu svoju decu”.

Od 2012. godine, kada je prvi put ocenjivano, srpsko zdravstvo je na listi evropskih zdravstvenih sistema napredovalo za 14 mesta, a Mahmutović je dodao da se mnogo uradilo poretkli hpar godina od kada je na čelu ministarstva zdravlja Zlatibor Lončar.

“Preko osam hiljada lekara je zaposleno, a preko 5000 specijalizacija je podeljeno. Rekonstruisan je Urgentni centar u Beogradu ,KC u Nišu kao i brojne zdravstvene ustanove u Srbiji in a tome se neće stati” – najavio je Mahmutović.

Osim Mahmutovića u ovoj emisiji govorili su i pokrajinski sekretar za zdravstvo doc. dr Zoran Gojković i narodni poslanik prof. dr Dušan Milisavljević.

Podeli