Sport

Kolašinac: Ćatović ubedljivo do titule državnog prvaka u ciklokrosu

Trener biciklista Trnave Bajram Kolašinac rekao je da je takmičar tog kluba Nermin Ćatović odlično vozio na Prvenstvu Srbije u ciklokrosu u Velikom Gradištu, gde je osvojio zlatnu medalju u uzrastu kadeta.

“Kako smo se i dogovorili, krenuo je od starta silovito i diktirao tempo. Na kraju je imao gotovo minut prednosti u odnosu na drugoplasiranog. Dobar utisak ostavili su i naši mladi vozači Vuk Čorbić i Amin Salković”, rekao je Kolašinac.

Ćatović je u trci kadeta pobedio ispred Jovana Divnića iz beogradskog Partizana i predstavnika kraljevačkog Metalca Davida Lukovića.

I Novopazarac u dresu Partizana Admir Kolašinac stigao je do pobedničkog postolja, a pripala mu je bronza u konkurenciji juniora.

Osim takmičenja, u Velikom Gradištu održana je i svečana sednica Biciklističkog saveza Srbije na kojoj su dodeljena priznanja najboljima u 2017. godini, u drumskoj i planinskoj vožnji (MTB).

Trnava je na drumu ostvarila ekipni trijumf kod kadeta, dok su pojedinačno Admir Kolašinac i Nermin Ćatović zauzeli prvo i drugo mesto. Kadeti Trnave nagrađeni su i kao ekipno drugoplasirani u MTB Kupu Srbije.

Drugom ovdašnjem kolektivu, Biciklističkom klubu Novi Pazar pripalo je devet pehara.

Esad Hasanović pobedio je kod mastersa na drumu i u MTB, mlađi poletarac Tahir Zoronjić bio je najbolji u planinskom biciklizmu i treći u drumskoj vožnji, a u tom uzrastu Novi Pazar je ekipno trijumfovao u MTB i zauzeo drugu poziciju na drumu.

Juniori i mlađi kadeti Novog Pazara bili su drugi tim u MTB, dok je Samed Ibrahimović u toj disciplini završio kao trećeplasirani u pojedinačnoj konkurenciji.

M. Minić

Podeli