Dva maldića povređena u školi- Policajac van dužnosti uhapsio napadača

U osnovnoj školi “Meša Selimović” u Novom Pazaru dogodio se incident prilikom kog su povređena dvojica učenika ove škole. Zahvaljujući angažovanju i brzoj reakciji policijskog službenika Farisa Mehovića napadač je ubrzo priveden.

Dvojicu učenika osnovne škole u školskom dvorištu napao je nožem učenik prve godine srednje škole i tom prilikom im zadao povrede u vidu posekotina. Sticajem okolnosti u školi se u tom periodu, iz privatnih razloga i van dužnosti, nalazio policijski službenik Mehović. On je odmah reagovao i privatnim automobilom sustigao napadača nedaleko od škole i savladao ga do dolaska patrole koja ga je privela. Povređeni dečaci se nalaze na opservaciji u medicinskoj ustanovi.

Ovaj incident pokazuje da je školski policajac preko potreban što je i Nezavisni policijski sindikat Srbije isticao u svojim saopštenjima . Srećom pa se prilikom ovog incidenta u školi nalazio policajac Mehović . Njegova brza reakcija zaslužuje sve pohvale, jer je sprečio da maloletni napadač još nekome nanese povrede.

Nažalost susrećemo se često sa ovakvim vestima, a ovog puta možemo da pohvalimo našeg kolegu Mehovića koji je odlično reagovao. Pokazao je na delu da je policijski službenik 24h u službi naših građana i njihove bezbednosti. Ponovo moramo da uputimo apel nadležnima da se poveća broj školskih policajaca, jer će se time ozbiljnije stati na put vršnjačkom nasilju.” Miloš Jelenković, predsednik Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Podeli