Sport

ASS nagradio Amru Terzić i Amela Džakovca: Ponosni na PB u Novom Pazaru

Atletski savez Srbije (ASS) uručio je danas priznanja novopazarskim atletičarima Amri Terzić i Amelu Džakovcu, koji su proglašeni za najbolje u državi u pionirskoj konkurenciji u 2017. godini.

“Dominirali su u 2017. na stazi i u krosu, bili su državni prvaci i učesnici Olimpijskog festivala mladih Evrope u Đeru, gde je Amra završila kao sedma, a Amel kao deveti. ASS smatra da su oboje izuzetno perspektivni i da u njih treba i dalje ulagati”, rekao je sportski direktor Atletskog kluba Novi Pazar i selektor juniora Srbije Edin Zuković.

Na svečanosti u Beogradu, kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik ASS Veselin Jevrosimović istakao je da su u tom savezu ponosni na organizaciju prošlogodišnjeg Prvenstva Balkana, čiji je domaćin bio Novi Pazar.

“Posle perfektnog Evropskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, na velelepnom stadionu u Novom Pazaru je 15. i 16. jula održano 76. Prvenstvo Balkana za seniorke i seniore, uz učešće preko 600 atletičara iz 16 država. Srbija je tu bila veoma uspešna, druga u ukupnom plasmanu sa rekordnih 20 medalja”, naveo je Jevrosimović.

Priznanja su dobili najbolji atletičari i atletičarke Srbije u svim starosnim kategorijama, a laureati u seniorskoj konkurenciji su Ivana Španović i Lazar Anić.

M. Minić

Podeli