Kultura

”Sulejmin krug” pred čitalačkom publikom

Zavičajno odeljenje Narodne biblioteke ”Dositej Obradović” bogatije je za novo književno delo. Roman ”Sulejmin krug” novopazarskog autora doktora Avda Ćeranića sada je dostupan široj čitalačkoj publici.

Promocija je održana večeras u Narodnoj biblioteci, a o prvom književnom delu, poznatog novopazarskog hirurga, slikara a sada i pisca Avda Ćeranića, govorili su: prof. dr Sait Kačapor, Šefka Begović Ličina, prof.dr Redžep Škrijelj i bibliotekar Enes Nikšić.

”Avdo Ćeranić je čovek pun znanja i njemu pripada da u ovim godinama to svoje znanje ne krije i ne drži u sebi, nego da ga predstavi širokoj publici”, izjavio je za Radio televiziju Novi Pazar, prof.dr Sait Kačapor.

Kako je najavljeno, i s obzirom na pozitivne kritike, književni prvenac ovog autora, neće biti njegovo poslednje književno delo. U pripremi su i dva nova naslova sa drugačijom tematikom.

”Ja znam  i neke tekstove Avda Ćeranića, koji se još nisu pojavili. Sa velikim zadovoljstvom ih čitam i sa radošću oćekujem da postanu knjige”, kazao je Kačapor.

S.Lj.

Podeli