Društvo

Blaga zima uzrok slabe prodaje drva

Novopazarska pijaca kabaste robe dobro je snabdevena svim vrstama ogrevnog drveta. Za metar drva sada je potrebno izdvojiti 40 evra dok za metar cepkanih treba izdvojiti  45  evra. Neuobičajeno toplo vreme za januar uzrok je slabe prodaje.

Blaga zima i iznadprosečne temperature za januar uzrok su slabe prodaje ogrevnog drveta, istakli su prodavci. Oni kažu da je potrebno mnogo truda i finansija da bi se drva iz šume dovezla do pijace, i da trenutna prodaja nimalo nije zadovoljavajuća.

“Što se cene tiče, ona je manja nego u novembru i decembru. A prodaje nema, dva, tri metra a ima i onih koju kupuju i metar drva. Za metarska drva treba te izdvojiti 40 evra dok za cepkana 45”, kazao je prodavac Šećer Mustafić.

Iako prodavci kažu da je cena manja nego pre dva meseca, kupcima je visoka. Prema njihovim rečima ona bi trebala biti manja.

Bila blaga ili ne zimi se drva skoro podjednako troše. Pa svi oni koji se nisu snabdeli na vreme sa dovoljnom količinom drva moraće da dopune svoje zalihe, pa makar cena drva bila i duplo veća.

A. Ademović

Podeli