Društvo

Novopazarska Zelena pijaca i ovog utorka dobro snabdevena

Novopazarska Zelena pijaca i ovog utorka bila je bogato snabdevena kako voćem tako i povrćem. Cene su, kako kažu prodavci, iste kao i prethodnih nedelja. Međutim, prodaja je slaba, a kupcima su i ove cene u većini slučajeva visoke.

Sunčano i toplo vreme izmamilo je Novopazarce da izađu i odu do novopazarske Zelene pijace. I ovog utorka ponuda je bila bogata. Međutim, kako kažu prodavci prodaja je slaba a kupaca je slabo, ali i oni koji dođu kupuju na kilo ili dva. Takođe su istakli i da se cene nisu menjale u prethodnih mesec dana.

„Kada je povrće u pitanju cene se kreću od  150, 200 ili 250 kada je u pitanju paprika, paradajiz I krastavac. Južno voće od 100 do 150 diara mandarina, pomorandža je oko 100,120 dinara, limun 150, banana od 120 do 150 , kruška 200 dinara, jabuku imate od 50 do 100 dinara u zavisnosti od sorte I kvaliteta”, istakao je prodavac Dragan Lukić.

Za one kupce koji su navikli da kupuju na pijaci ništa nije skupo, dok ima onih kojima su trenutne cene visoke.

Ukoliko želite da kupite sveže i kvalitetno voće i povrće, onda obavezno posetite Zelenu pijacu, jer kada prošetate pijacom teško da ćete moći odmah da se odlučite šta ćete kupiti jer je ponuda veoma bogata.

A. Ademović

 

 

 

 

 

 

 

Podeli