Društvo

Novi Pazar korak bliže novim mostovima

Tenderom koji je objavila Gradska uprava, traže se projektanti mostova preko rijeke Raške – jednog na mjestu postojećeg mosta u centru grada, a drugog na prostoru iza hotela Vrbak, u neposrednoj blizini stambeno-poslovnog kompleksa Jezero.

Na mjestu postojećeg mosta preko rijeke Raške, u centralnoj zoni grada, predviđa se izgradnja novog mosta, koji će pored funkcionalnosti sa stanovišta saobraćaja biti i ambijentalna cjelina Novog Pazara, navedeno je u dokumentaciji. Dok je na mestu postojećeg mosta preko reke Raške potrebno projektovati novi most u vidu kružne raskrsnice, preko kojeg bi se ostvarila saobraćajna veza od Ulice 37.Sandžacke divizije, preko novog mosta iza hotela Vrbak.

Na tom mjestu bi trebalo ostvariti vezu sa rekreacionim centrom u čijem se podzemnom delu parcele planira izgradnja podzemne garaže. Rok projektantima da osmisle nove saobraćanice preko rijeke Raške je 7. februar.

Podsjetimo, iz Gradske uprave su nedavno najavili da će izgradnja novih mostova u Novom Pazaru početi na proleće 2018. godine, a radovi bi trebalo da se finansiraju iz turske pomoći Srbiji.
Trećina najavljene turske pomoći Srbiji od oko 15 mil EUR, dogovorene prilikom posjete turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana Srbiji, naime, namenjena je upravo Novom Pazaru, a sredstva će osim na izgradnju novih mostova biti usmerena i za obdanište, hamam, novu halu za košarku…

Podeli