Društvo

Bogata ponuda na Zelenoj pijaci

Novopazarska Zelena pijaca i ovog utorka bila je bogato snabdevena. Prema rečima prodavaca cene su ostale nepromenjene, ali takođe ističu i da je prodaja za vreme praznika bila povećana, dok sada opet opada.

Iako praznici još uvek traju novopazarska Zelena pijaca radi punim kapacitetom. Kako ističu prodavci prodaja je bila povećana, ali uglavnom voća, tokom prethodnih dana. I kako kažu, cene su ostale iste bez obzira na praznike.

“Mandarina 150, banana od 130 do 150 sve zavisi do kvaliteta. Jabuka Đula, 150 dok su ostale po 100 dinara. Za praznike dok je bilo naših ljudi sa strane prodavalo se više i to uglavnom voće. Danas iako je pijačni dan prodaja je slaba”, rekao je prodavac Safet Demirović.

Za one koji su navikli da kupuju na pijaci, ni hladno vreme a ni cene ne predstavljaju problem. Međutim, za većinu kupaca, kupovina na pijaci je skupa.

Bio pijačni dan ili ne, ukoliko želite da kupite svežu i kvalitetnu robu najbolje mesto  za to je Zelena pijaca. Uvek je bogato snabdevena i ono što u prodavnicama nema, ovde sigurno ima. Bar tako kažu prodvci.

A. Ademović

Podeli