Društvo

Dedeić: Radovi na obilaznici od marta, u pripremi i nova deonica

Savetnik generalnog direktora Koridora Srbije Edib Dedejić za emisiju Odgovor govorio je o konkretnim planovima u oblasti putne infrastrukture. Osim nastavka izgradnje obilaznice, za šta je JP putevi Srbije obezbedilo 80 miliona dinara, Dedejić je rekao da je raspisan tender za projektno saobraćajno rešenje u centru grada; da se početkom građevinske sezone očekuje i restauracija puta Raška – Banjska petlja, najavljujući i druge važne projekte, koji bi uskoro trebalo da se realizuju u Novom Pazaru i sandžačkim opštinama.

Dedeić očekuje da će radovi na obilaznici početi već u martu i najavio da se pripremaju uslovi i za dodatnih kilometar i po. On očekuje da će 1.maja biti gotov projekat tranzita saobraćaja kroz Novi Pazar.

”Gledano od zgrade PU, ispred Vrbaka će doći jedan most i prebacićemo saobraćaj na desnu stranu. Od hotela će doći jedna tranzitna ulica, i na postojećem mostu ispod Bedema će se praviti jedan veliki kružni tok, koji će kasnije odvući saobraćaj pored pijace”, reako je Dedeić. On je istakao da je ključno rešenje za regulisanje saobraćaja, veliki most u centru grada.

Govoreći o autoputu kroz Sandžak Dedeić je rekao da je u pripremi i plansko rešenje za izmeštanje dela saobraćajnice ”pod strmac”.

S.Lj.

Podeli