Bombastični ciklon potopio njujorški aerodrom

Jedan od najprometnijih svetskih aerodroma, JFK u Njujorku, drugi dan se suočava sa teškoćama izazavanim pucanjem cevi i poplavom.

Voda koja je procurila iz glavne cevi na njujorškom međunarodnom aerodromu John F. Kennedy izazvala je odlaganje nekih letova u nedelju i nove nevolje putnicima nakon što je zimska oluja prouzrokovala kašnjenje stotina letova poslednjih dana.

CNN je prikazao snimke kako voda prodire na deo za check-in i pokriva velike površine na terminalu 4. Sve se događalo u vreme dok se severoistok SAD-a i dalje suočava s niskim temperaturama, a u Njujorku je bilo 8 stepeni ispod Celzijusa.

“Naše trenutne informacije su da se cev za punjenje (protivpožarne zaštite) zaledila, dakle čini se da je povezano s vremenom. Ali nije jasno zašto cev nije bila zaštićena od vremena i što je bio direktni uzrok zamrzavanja (vode)”, rekao je Rick Cotton iz uprave aerodroma za ABC News. Struja je bila isključena u terminalu kao mera opreza, dodao je.

Putnik Jonathan Williams, koji je trebalo da leti iz Njujorka u Denver, ispričao je kako je aerodromski restoran u kojem se nalazio morao biti evakuisan zbog “reke vode koja je tekla prema nama”.

Zbog poplave su privremeno obustavljeni letovi na terminalu koji je glavni za međunarodni saobraćaj, a putnici koji su se tamo nalazili prebačeni su na druge terminale.

Mediji nisu zabeležili da je bilo povređenih, a pretpostavlja se da je pucanje cevi povezano s vremenskim neprilikama.

Do pucanja cevi po svemu sudeći je došlo zbog takozvanog bombastičnog ciklona, odnosno snežne oluje s polarnim temperaturama koja je prethodno već dovela do odlaganja letova na jednom od najprometnijih aerodroma na svetu.

Izvor: B92

Podeli