Društvo

Svečanošću “Veče dobrih ljudi” Svetionik zahvalio donatorima za 10 godina podrške

Udruženje „Svetionik“ obilježilo je deset godina uspješnog rada svečanošću pod nazivom „Veče dobrih ljudi“. Veliki skup organizovan je u znak zahvalnsoti svim humanim ljudima koji su na bilo koji način doprinjeli realizaciji projekata ovog udruženja.

Iza „Svetionika“ su u prvih deset godina rada brojni realizovani humanitarni i edukativni projekti. Na jednom mjestu  u znak zahvalnosti i sa ciljem prezentovanja desetogodišnjeg rada okupili su se donatori i korisnici, te predstavnici gradova i opština Sandžaka, predstavnici političkih partija, prijateljskih organizacija i članovi društvenog, javnog i kulturnog života ovog regiona.

Jedan od značajnih prijatelja Svetionika je i grad Novi Pazar. Prošle godine Gradska uprava Novog Pazara odvojila je sredstva Udruženju Svetionik za humanitarne pakete socijalno ugroženim porodicama o kojima kao i Svetionik i grad Novi Pazar vodi računa.

“Grad Novi Pazar će uvijek pomagati organizacijama kao što je Svetionik. Ovakve organizacije rade za dobro svakog čovjeka i naše zajednice”, istakao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac.

Bošnjačko nacionalno vijeće važan je partner Svetioniku na mnogim projektima, predsjednik Vijeća Sulejman Ugljanin rekao je da upravo Svetionik i slične organizacije vode najveću brigu o običnom čovjeku i njegovim potrebama.

“Između nadlježnosti države i gradova su patnje hiljade ljudi a da i ne znamo. Upravo o takvima Svetionik vodi računa. Njihovi donatori i volonteri se bore i životom i imetkom kako bi pomogli ljudima koji su u nevolji”, rekao je predsjednik Vijeća Sulejman Ugljanin.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć tokom deset godina postojanja Udruženja “Svetionik” prisutnima se u ime domaćina obratio mr Muhamed ef. Demirović.

“Poštovani donatori, volonteri i humani sugrađani suštinski realizatori svih naših projekata ste vi. Mi smo samo formalno tu prisutni na terenu, a suštinska i glavna podrška dolazi od vas. Zato vam najiskrenije zahvaljujem za povjerenje i što svih ovih teških godina pomažete sve naše projekte”, rekao je Demirović.

Prisutnima su se u ime dugogodišnjih donatora obratili Enver Šukurica, Adnan Bajramović i Jaho Međedović govoreći o povjerenju i kvalitetnom radu “Svetionika”.

Prisutni su od stipendista “Svetionika” mogli da čuju koja je važnost projekta “Tvoja stipendija”, jednog od regionalnih i najvećih projekata ovog udruženja.

A. Nićiforović

Podeli