Categories: Kultura

Novopazarski virtuoz osvaja svijet

Gradonačelnik Novog Pazara, Nihad Biševac ugostio je jednog od najboljih mladih pijanista u Srbiji, ali i dobitnika prestižnih svjetkih nagrada, Adema Mehmedovića.  Iz Gradske uprave su istakli da će za ovog mladog umjetnika biti obezbijeđena stipendija za dalje školovanje, kao i koncertni klavir.

Adem Mehmedović  jedan od najboljih mladih pijanista u Srbiji, ali i svijetu . U konkurenciji majstora klavira iz cijelog svijeta u Istanbulu bio među 10 najboljih, iako je bio ubjedljivo najmlađi. Osvaja brojna međunarodna priznanja, a čini se da su mu najdraža priznanja podrška i zahvalnost svih onih koji mu pružaju nesebičnu podršku. Praznične dane Adem provodi u svom rodnom Novom Pazaru. Kad god dođe u Novi Pazar posjeti i Muzičku školu u kojoj je odsvirao prve kompozicije. Kako roditelji nisu mogli da priušte da mu kupe klavir, rukovodstvo škole “Stevan Mokranjac” mu je pozajmilo taj instrument za kojim je on provodio sate, spremajući ispit za srednju muzičku školu u Kragujevcu.

Grad Novi Pazar je ponosan na Adema , ali i na sve talente koje Novi Pazar ima u izobilju, istakao je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, te dodao da će za ovog mladog umjetnika biti obezbijeđena  stipendiju za dalje školovanje i u saradnji sa Kulturnim centrom, Adem će dobiti koncertni klavir.

Nakon brojnih nagrada, Adem sa samo 22 godine najmlađi je saradnik u nastavi u istoriji Akademije umetnosti u Novom Sadu. Ovaj skromni virtuoz  poručuje da je njegova najveća sreća zahvalnost i podrška svih onih koji mu pomažu na putu ka uspjehu.

Ovaj uspješni pijanista zavolio je muziku još u osnovnoj školi , a kako sam ističe ljubav se prvo rodila prema rock and rollu, koja je kasnije preko džeza prešla na klasiku.

Novu godinu  Adem počinje takmičenjima u Zagrebu i Veneciji ,a plan za 2018. godinu je da upiše postdiplomske studije na Mozarteumu u Salzburgu.

 

Irma Hodžić

Podeli

Senada Kalic

Recent Posts

PS u ful kontaktu: Dva zlata za Pazarce u Požarevcu

Mlađejniorski prvaci Srbije u ful kontaktu postali su Muhamed Dupljak i Tarik Rašljanin.

44 mins ago

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

1 day ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

2 days ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

2 days ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

2 days ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

2 days ago