Društvo

Nastavljaju se radovi na obilaznici

Čim to vremenski uslovi budu dozvolili Preduzeće “Novi Pazar put” će nastaviti radove na obilaznici oko Novog Pazara. Naime,ova firma dobila je posao na tenderu JP “Putevi Srbije” vredne 66,6 miliona dinara za nastavak izgradnje ove saobraćajnice u dužini od kilometer i 400 metara.

Za rešavanje problema saobraćaja u Novom Pazaru veoma je važan završetak izgradnje obilaznice koja će preusmeriti teretni i autobuski prevoz kroz centar grada.Izgradnja je počela još pre 12 godina. Urađeni su, prema rečima izvođača, najkomplikovaniji poslovi na saobraćajnici, ali je sve veoma brzo stalo.

Radovi na trasi dugoj 5,4 kolometra više puta su prekidani i ponovo pokretani. Najveći problem bili su nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Radovi će početkom građevinske sezone biti nastavljeni jer je investitor JP “Putevi Srbije” za ovaj posao obezbedio 80 milona dinara.

Rok za izgradnju deonice od kilometer i 400 metara je čertiri meseca, ali sve govori u prilog tome da će i preostalih 2,7 kilometra obilaznice veoma brzo doći na red. U toku je rešavanje imovinsko-pravnih odnosa kako bi izgradnja mogla da bude nastavljena uz pravičnu nadoknadu vlasnicima zemljišta.

 

 

 

 

Podeli