Društvo

U Novi Pazar stiže robot za lečenje šake

U Novom Pazaru do kraja januara startovaće revolucionarno lečenje oboljenja gornjih ekstremiteta pomoću najsavremenije robotike. Ova tehnika u kojoj će se koristiti robot za oporavak funkcije šake primenjivaće se u okviru Centra za regeneraciju i rehabilitaciju dr Nurković. Na taj način pacijenti će moći da računaju na kvalitetno i najsavremenije lečenje ove vrste problema – rekao je za RTV Novi Pazar specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije dr Jasmin Nurković.

Pacijenti u Novom Pazaru koji imaju problema sa gornjim ekstremitetima tačnije šakom i oporavkom iste nakon operacije, mogu da odahnu jer vrlo brzo u Novi Pazar stiže robot iz Francuske, poslednje čudo tehnike u medicini i rehaboilitaciji. Ovo će biti svojevrsna revolucija u lečenju problema pomenute vrste. Za sve to je zaslužan mladi novopazarski lekar, specijalista fizikalne medicine dr Jasmin Nurković

“U medicini moraju da se prate trendovi i da se stalno napreduje. Raduje me što će prvi put u Novom Pazaru i to baš kod nas uskoro stići robot koji će olakšati lečenje šake” – kaže Nurković.

Osim saniranja i lečenja povreda šake koje će nova, moderna robotika olakšati i ubrzati, Centar za regeneraciju i rehabilitaciju dr Nurković svakodnevno se suočava sa problemima velikog broja pacijenata koji imaju problema sa kostima, zglobovima, mišićima.  Dnevno ih bude i više od 40.  Osim što ulažu u modernizaciju dijagnostike i lečenje pacijenata, zaposleni u Centru za regeneraciju i rehabilitaciju osnovali su i Fond solidarnosti koji služi za pomoć onim pacijentima koji nemaju finansijskih mogućnosti da započnu ali i nastave lečenje.

K.Radović

Podeli