Društvo

Završeni kilometri rečnih obala i šetališta

 

Na kraju građevinske sezone u 2017.godini svodi se bilans izvedenih radova na uređenju rečnih korita u Novom Pazaru. Reke više neće predstavljati opasnost od poplava već će primenjenim rešenjima na uređenju korita biti zaštita i mesta za šetnju i rekreaciju građana.

Danas se završavaju radovi u okviru građevinske sezone za 2017.godinu na uređenju rečnih korita u Novom Pazaru. Rezultati su impresivni.

“Urađeno je 1650 metara korita reke Raške, 600 metara reke Deževske, oko 100 metara Banjske reke sa čišćenjem. Uradili smo, kao dodatne radove,oko 150 metara zaštitnog nasipa ispod ušća reke Banjske u reku Rašku. Obala je obložena rolovanim kamenom”, kaže Ćeho Nikšić, koordinator za realizovanje projekata u Gradskoj upravi.

Prema rečima koordinatora za realizaciju projekata Gradske uprave Ćeha Nilšića, na već uređenim deonicama pored reka ostaje da se uradi humanizacija šetališta.Proleće naredne godine biće verovatno i prvi ispit funkcionisanja uređenih rečnih korita, ali i prilika da građani iskoriste uređena šetališta za šetnje i rekreaciju.

Podeli