Ljajić: Na beogradske izbore SDPS u koaliciji sa SNS

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je izvesno da će njegova stranka na predstojeće izbore u Beogradu izadji u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS).
“Manje više je izvesno da ćemo ići sa SNS, nismo razgovarali o detaljima i funkcijama, ali ovo su najvažnij izbori u narednoj godini i mi želimo da doprinesemo da ostvarimo najubedljviju pobedu”, rekao je Ljajić za Radio televiziju Srbije (RTS).

Ljajić je istakao i da ne bi voleo da se naredne godine održe vanredni parlamentarni izbori, jer smatra da ih je u prošlosti bilo previše.

Beogradski izbori trebalo bi da budu održani u martu naredne godine.

Govoreći o stranim investicijama, Ljajić, koji je ministar turizma, trgovine i telekomunikacija u Vladi Srbije, rekao je da će u prvim mesecima naredne godine biti otvorene četiri nove fabrike u Žitoradji, Lazarevcu, Požarevcu i Kragujevcu.

“Verujem da će naredna godina biti bar jednako uspešna kao ova kada je reč o investicijema”, rekao je Ljajić.

Upitan o stanju kompanija propalog hrvatskog koncerna Agrokor u Srbiji, Ljajić je kazao da one trenutno posluju stabilno, ali da to ne znači da je kriza prošla.

“Situacija sa Agrokorom će se rešiti u Hrvatskoj, izvesno je da Agrokor kao takav neće postojati, da će to biti novi holding”, kazao je  Ljajić.

Dodao je i da je ove godine bio veliki broj zainteresovanih za vaučere ua odmor u Srbiji, zbog čega je za narednu godinu Ministarstvo turizma, trgovine i telekomunikacija opredelilo 80.000 vaučera za domaće turiste.

izvor: Beta
Podeli