Društvo

Redovni sastanak poljoprivrednika

Izgradnja prilaznih puteva do poljoprivrednih imanja, održavanje obavezne godišnje skupštine kao i dodela 67 čobanica bile su teme redovnog sastanka koje je Međuopštinska unija poljoprivrednih udružrnja održala sa predsednicima poljoprivrednih udruženja sa područja Novog Pazara.

Izgradnja prilaznih puteva do poljoprivrednih imanja bila je prva tema redovnog sastanka predsednika poljoprivrednih udruženja. Predsednika Međuopštinske unije poljoprivrednih udruženja Ismet Sajtarić istakao  da će se u narednoj godini potruditi da reše ovu situaciju.

„Danas smo se dogovorili da svako udruženje donese predlog kako da se odradi njegov prilazni put i to dostavi 9. Januara, iduće godine. Da sačinimo jedan generalni plan i zahtev, kako nam je već obećao držani sekretar za poljoprivredu  i gradonačelnik, da će nam pomoći u tome da omogućimo poljoprivrednicima da lakše priđu do svojih poljoprivrednih imanja. Druga tačka dnevnog reda je bila obaveza poljoprivrednih udruženja da u toku godine, po statutu i članu 9 održe skupštinu. Date su im instrukcije o održavanju skupštine sa koje će podneti izveštaj o radu i planu rada za narednu godinu“, objasnio je Sajtarić.

Treća tačka dnevnog reda bila je podela 67 čobanica koje je Grad Novi Pazar obezbedio ove godine. Prema rečima Sajtarića, one će biti podeljene početkom naredne godine prema rasporedu, koje će poljoprivredna udruženja na sednicama  upravnih odbora doneti. Na kraju sastanka on je svim prisutnim podelio poklone za Novu godinu.

A. Ademović

Podeli