Categories: Politika

Zukorlić kod nadležnih organa i dalje na čelu Islamske zajednice

Nakon niza iznijetih tvrdnji, od strane odbornika Muamera Bačevca, Kasima Zoranića i Fahrudina Đekića, da su vršene razne pronevjere IZ-a, vakufa, BANU organizacije i drugih, i da je sve to radio predsjednik BDZS-a, Muamer Zukorlić, javnost već duži vremenski period nije dobila nikakav odgovor. Naša medijska kuća je nakon izjava ovih odbornika istraživala ove navedene tvrdnje,  kao i mnogo drugih spornih stvari u vezi sa navedenim zloupotrebama.

Zadnja iznijeta optužba na Skupštini grada od strane Muamera Bačevca jeste tvrdnja da je Muamer Zukorlić i daje zakonski zastupnik Islamske zajednice.

Naša ekipa, došla je do dokumenta iz Poreske uprave, koji pokazuje da je i dalje zakonski pravni zastupnik Muamer Zukorlić, to jest ni nakon četiri godine nije evidentirana promjena da Islamska zajednica  ima novog zakonskog zastupnika u nadležnim državnim institucijama.

Odbornik BDZS-a Edin Đerlek je sa skupštinske govornice, pokazao dokument, koji  nikada nije predat  nadležnim institucijama za promenu zakonskog zastupnika Islamske zajednice.

U donjem dijelu dokumenta stoji da su ovlašćena lica  Mujesira Ljajić, Adela Kijamet i Ankica Ivanović. Mujesira Ljajić je direktor firme Elmax i njen zaposleni, a druge dvije osobe su samo upošljenici istoimene firme. Stvarni vlasnik firme Elmax, koja pruža knjigovodstvene usluge Islamskoj zajednici, profitabilnim preduzećima, kao i Internacionalnom univerzitetu je Elma Elfić, jedna od supruga Muamera Zukorlića.

Postavljamo pitanje Islamskoj zajednici i Edinu Đerleku: ” Zašto još  uvijek nije dostavljena promjena zakonskog zastupnika nadležnim držvnim institucijama ?”

Ovo nije jedino pitanje koje ćemo uputiti, jer su evidentne određene nepravilnosti kada je rad Islamske zajednice u pitanju. Došli smo i do frapantnih podataka i sakupili materijala za 20 dokumentarnih serija, koje ćemo nazvati “Tragovima istine”.

Jednu od mnogobrojnih nepravilnosti u radu pronašli smo i kod vrtića “Reuda”.  Šifra djelatnosti Reude je “predškolska  ustanova“, to jest ne spada u djelatnosti “vjerskih organizacija“, pa samim tim država ne plaća osiguranje vjerskim upošljenicima, nego sama firma koja posluje.

Reuda ima 17 vrtića, u 4 Sandžačka grada, a nema nijednog jedinog prijavljenog zaposlenog, osim zakonskog zastupnika Haruna Kačapora. Po dokumentaciji koju mi posedujemo, Reuda uopšte nema dobiti, dugi niz godina. S obzirom da je broj djece, koja su upisana u 17 “Reuda” vrtića, negdje od 1500 do 2 000, što je u novcu približno nekih 100 hiljada evra na mjesečnom nivou. Pa pitamo IZ ko kontroliše ovaj novac, i gdje završava? Jer ovolika količina novca, i to na mjesečnom nivou, je skoro dovoljna za sve plate upošljenika Mešihata.  A dug niz godina finansijsko stanje IZ-a je na nezavidnom nivou, i za ovu tvrdnju imamo dokaz.

Ono što je evidento jeste glamurozan život Muamera Zukorlića,pa  osim najnovijih  automobila, njegova karakteristika je i luksuzan način odjevanjaja. A ti odjevni predmeti su isključivo od skupocjenih i markiranih komada odjeće. Da je to istina, potvrđuje i sam Muamer Zukorlić u  emisiji Dobro jutro Srbijo.

Podeli

Sajma Drazanin

Recent Posts

Železničar – Novi Pazar 3:1

Gol za Novi Pazar postigao je Mihajlo Petković u 45. minutu.

5 hours ago

Da li srebro može skinuti zlato sa trona? Cena ovog plemenitog metala najveća u poslednjih 10 godina – i nastavlja rasti

Trend rasta cene zlata na svetskim berzama prati i trend rasta cene srebra. Cena zlata…

11 hours ago

Zaključen birački spisak za predstojeće izbore

Jedinstveni birački spisak za predstojeće lokalne izbore zakazane za 2. jun 2024. godine zaključen je…

11 hours ago

Katarski ministar dobitnik priznanja “Husein paša Boljanić”

Drugog dana zvanične posjete Islamskoj zajednici u Crnoj Gori, katarski ministar za vakufe i islamska…

12 hours ago

STOMAČNI VIRUS HARA SRBIJOM Ovo su simptomi, faze i savet lekara za oporavak: “Za ovom hranim svi posegnu, ali baš to TREBA IZBEGAVATI”

Osećaj netrpeljivosti u stomaku praćeno povraćanjem, mučninom, malaksalošću, a mogućom i temperaturom tegobe su na…

12 hours ago

Pred nama topao i sunčan dan do 28°C: Sutra nova promena vremena

Prvog dana vikenda očekuje nas sunčano i suvo vreme, a najviša temperatura iznosiće 28 stepeni.…

12 hours ago