Društvo

Akcija “Život za mlade vozače”

 

U okviru četvrte godine održavanja Akcije „Život za mlade vozače“ Nacionalna vozačka akdemija – NAVAK u saradnji sa  MUP –om, Gradskom upravom i srednjim školama u Novom  Pazaru, organizovala je danas trening vožnju za vozače sa probnim dozvolama. Za ovu obuku prijavilo se 65 mladih vozača.

Iskustvo u prethodnih godina sprovođenja ovog programa, pokazalo je da posle edukacije mladi vizači nisu izazvali ni jednu saobraćajnu nezgodu, a u onim nezgodama gde nisu bili krivci učestvovali su čak sa 52 odsto manje nego ostali. U četvrtoj godini održavanja Akcije „Život za mlade vozače“ Novi Pazar je dobio termin danas od 9 do 17 sati.

Novi Pazar ima iskustva sa organizacijom ove akcije, ali ove godine je učinjeno mnogo više. Uključila se i Gradska uprava, Savet za bezbednost saobraćaja i srednje škole, a i odziv vozača je buio daleko veći nego prethodnih godina.

Poligon Nacionalne vozačke akademije –NAVAK, nalazi se u Subotištu, pedesetak kilometara od Beograda prema Novom Sadu. Staza je opremljena za sve vrste simuliranja različitih situacija koje vozače mogu da iznenade na putu.

 

 

 

 

Podeli