Društvo

Zoran Krstic ličnim primjerom motiviše ostale

Predsjednik Udruženja osoba sa invaliditetom “Živeti zajedno” Zoran Krstić kaže da je život osoba sa invaliditetom danas daleko kvalitetniji nego prije 30 godina, da se vide određeni pomaci ali da je sve još uvijek dosta daleko od idealnog, čime se može i hvaliti. Udruženje na čijem čelu je Krstić postoji već 10 godina i trenutno broji oko 20 članova. Zoran ličnim primjerom motiviše i ostale članove svog udruženja da budu aktivni.

Zoran na ovaj način, gledajući u prirodu kroz prozor kancelarije Udruženja osoba sa invaliditetom u specijalnoj bolnici “Novopazarskoj banji” ne razmišlja o problemima, tako odmara od rada za računarom i mnogih drugih aktivnosti i poslova kojima se svakodnevno bavi u interesu Udruženja “Živeti zajedno”.

Društvo mu pored ostalih članova Udruženja pravi šumska ptica pjevačica Miki, koja se tokom snimanja nije odvajala od Zorana.

Ove godine Udruženje finansijski pomaže i Gradska uprava Novog Pazara. U Udruženju uspješno djeluju sportske sekcije i radionice.

Bave se izradom nakita od perlica, koje prave za ličnu upotrebu, ali i za prodaju. Slušaji sopstveni “OSI” radio. Sve aktivnosti privode kraju i pripremaju se za tradicionalnu zajedničku proslavu novogodišnjih praznika.

A. Ni.

Podeli