Kultura

U Centru “Duga”otvorena ekološka izložba

U Centru za decu i mlade “Duga” otvorena je izložba likovnih radova učenika koji su učestvovali na nagradnom konkursu “Moja planina”. Ovakve manifestacije podržalo je Odjeljenje za zaštitu životne sredine Grada Novog Pazara.

Na nagradni likovnih konkurs pristiglo je preko 600 radova učenika iz svih novopazarskih osnovnih škola, a nagrađeno je njih 45 u kategorijama prema uzrastu i razredu. Izloženi su oni koji su imali najbolji likovni izraz, ali i oni koji su imali najbolju ekološku poruku na temu “Moja planina”.

“ Ova tema je važna jer ukazuje na značaj očuvanja našeg životnog prostora, a naše odjeljenje će pružiti podršku obilježavanju svih ekoloških datuma”, kaže ispred Odjeljenja za zaštitu životne sredine, Ivan Milanović.
Odeljenje za zaštitu životne sredine pri Gradskoj upravi Novog Pazara doniralo je knjige kao nagradu za učenike 45 najboljih radova.

Ovo je samo jedna od brojenih aktivnosti koje sprovodi Centar Duga kada je podizanje ekološke svijesti u pitanu. Ovog puta zajedno sa učenicima i roditeljima obilježen je Međunarodni dan planina. Ispred Centra Duga, Muamera Mulić, kaže da je ovaj vid obrazovanja ulaganje u budućnost jer, kako kaže, ” životna sredina uvijek odgovara na našu brigu o njoj “.

Podeli