SportVesti

Upravni odbor FKNP podneo ostavku

Na večerašnoj Skupštini Fudbalskog kluba Novi Pazar nije se odlučivalo o istupanju tog kluba iz Prve lige Srbije, jer je prethodno kompletan Upravi odbor ovdašnjeg prvoligaša, na čelu sa predsednikom Kemalom Mehmedovićem, podneo ostavke, što je Skupština jednoglasno prihvatila. Grad je preuzeo sve klupske obaveze, a zainteresovanim budućim finansijerima ostavljen je rok od 15 dana da se jave i preuzmu finasiranje i vođenje kluba.

Mehmedović je rekao da svi ljubitelji fudbala, koji su sposobniji i finansijski jači mogu da pruzmu obaveze oko finansiranja, istakavši da je zamolio gradske čelnike da izađu u susret. Istakao je da je uprava imala dosta poteškoća, kao i da je dolazila u situaciju da bude prozivana i blećena.

’’Bez obzira na sva naša ulaganja dolazili smo u situaciju da budemo prozivani, da budemo blaćeno iako smo davali novac . Današnja naša odluka je konačna i ostajemo pri tome. Dajemo mogućnost svim ljubiteljima i ljudima koji žele da preuzmu klub to mogu od danas, klub je slobodan, a Grad je stao iza toga  da će preuzeti sve troškove’’ kazao je Mehmedović.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je da je to grad koji najviše ulaže u sportsku infrastrukturu i fudbal, ali da su zakonom o sportu davanja ograničena. Maksimum koji Novi Pazar može da izdoviji za fudbalski klub je 16,5 miliona.

’’Znamo da drugi klubovi dobijaju znatno manje novca nego što Novi Pazar  daje fudbalskom klubu I generalno na sve moguće načine pokušava da pomogne radu kluba. Grad Novi Pazar je podržao odluku predsednika Skupštine kluba  Kemala Mehmedovića da danas ne donosimo odluku već da ostavimo još nekih 15 dana ukoliko se javi neko zainteresovan da prihvata da finansira klub. Grad Novi Pazar će I u narednom periodu sigurno nastaviti da pomaže klub iako znamo da je to nedovoljno za njegovo funkcionisanje u Prvoj ligi a kamo li u Super ligi’’ kazao je Biševac.

Trenutnu situaciju dodatno je pojasnio delegat  Skupštine kluba Redžep Korać. On je kazao da nikako nije reč o gašenju kluba i da o tome nikada nije bilo reči, već da se radi o eventualnom izlasku iz Prve lige Srbije.

’’Bila je odlična debata, javili su se prethodni funkcioneri I ljudi koji vole I podržavaju klub. Svi su davali predloge I to j eono pozitivno što se večeras desilo na ovoj Skupštini. Dati su razni predlozi, a sam sekretar kluba je takođe obrazložio odluku Upravnog odbora, zbog čega j edonet aodluka da se istupi iz Prve lige Srbije a to je zbog neregularnog i potpuno neregularnog takmičenja. Takođe I zbog nacionalističkih skandiranja na stadionima na kojima Fudbalski  koji funkcioniše po potpunom pravilniku FIFE I UEFE ne reaguje’’ objasnio je Korać.

Podsećamo, UO Fudbalskog kluba Novi Pazar danas je podneo ostavku, Grad je preuzeo sve finansijkse obaveze kluba. Svim zainteresovanim, potencijalnim finansijerima je ostavljeno 15 dana da preuzmu vođenje kluba.  U slučaju da se niko ne javi i preuzme vođenje kluba, FK Novi Pazar će istupiti iz takmičenja.

Inače, Skupštini FKNP prisustvovala su 52 delegata, koji su uzeli učešće u dvočasovnoj diskusiji.

Miljan M.

Podeli