Društvo

Stop nasilju nad ženama

Današnje prvo zajedničko zasedanju Saveta za rodnu ravnopravnost i jednake mogućnosti,Saveta za bezbednost i Saveza za međunacionalne odnose grada Novog Pazara imalo je za cilj da se podvuče delotvorna primena obavezujuće Istambulske konvencije iz 2011.god. koja podrazumeva aktivnu borbu i delotvoran preventivni rad na eliminaciji svih oblika nasilja nad ženama i devojčicama.Sastanak je organizovan na inicijativu Kulturnog centara “DamaD” a predsedavala je predsednica Skupštine grada Ifeta Radončić.

Ovaj prvi zajednički sastanak bio je od velike važnosti jer su na njemu izneti podaci o tome koliko se često dešavaju nasilja nad ženama kako u svetu,državi a i u našem bližem okruženju i razmatrane sve mogućnosti kako se ubuduće takve stvari ne bi dešavale. U realicaciji ovog projekta učešće je uzela i PU u Novom Pazaru iz koje poručuju da svako ko prepozna bilo kakav vid nasilja obavezno prijavi a oni će pravovremeno reagovati.

 

Ovakve i slične aktivnosti koje imaju za cilj da utiču na smanjenje nasilja nad ženama i nasilja uopšte govore o tome da se sva ljudska bića rađaju slobodna i jednaka u dostojanstvu i pravima.

 

B.B.

Podeli