Ostavke tokom diskusije o napuštanju Prve lige

Upavni odbor Fudbalskog kluba Novi Pazar, na čelu s predsednikom Kemalom Mehmedovićem, podneo je ostavku tokom večerašnje diskusije o napuštanju takmičenja u Prvoj ligi Srbije.

“Vidim da među nama ima ljubitelja fudbala, koji su sposobniji i bogatiji, pa mogu da preuzmu obaveze oko finansiranja. Uprava je imala dosta poteškoća, a često smo prozivani i blećeni. Da ne bude da smo mi ugasili klub, dajemo mogućnost svim ljudima koji žele da preuzmu ovaj kolektiv, a grad stoji iza svih dosadašnjih obaveza”, rekao je Mehmedović.

Rukovodstvo Pazara donelo je pre dve sedmice odluku o napuštenju prvoligaškog takmičenja, nezadovoljno suđenjem na utakmici protiv Budućnosti u Dobanovcima (1:1) i ponašanjem domaćih navijača, koji su klicali osuđenom ratnom zločincu Ratku Mladiću. Novopazarci su naveli da je prvenstvo neregularno i da ne žele dalje da ulažu novac.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je je to grad koji najviše ulaže u sportsku infrastrukturu i fudbal, ali da su zakonom o sportu davanja ograničena, te da je 16,5 miliona dinara maksimum koji grad može da izdvoji za fudbalski klub.

“Drugi fudbalski klubovi iz opštinskih budžeta dobijaju mnogo manje od Novog Pazara. Podržavamo odluku dosadašnjeg predsednika i ostavljamo rok od 15 dana za sve koji su zainteresovani da finansiraju klub. Grad će i u narednom periodu nastaviti da pomaže finansijski, da onome ko vidi interes ustupi i kompletnu infrastrukturu”, kazao je Biševac.

“Znamo da je fudbal biznis, a ko ulaže očekuje i dobit. U slučaju da se niko ne javi i preuzme vođenje kluba, logično je da Novi Pazar napusti takmičenje”, dodao je on.

Skupštini Fudbalskog kluba Novi Pazar prisustvovala su 52 delegata, koji su uzeli učešće u dvočasovnoj diskusiji.

M. Minić

Podeli