Categories: DruštvoKultura

Prvo mesto za gimnazijalce i film “Eskape”

Na konkursu, koji je raspisao Kulturni centar “Film kao ogledalo stvarnosti” okupio je veliki broj budućih režisera. Prvo mesto pripalo je gimnazijalcima koji su prikazali nemi film pod nazivom “Eskape”, gde su želeli da pokažu mladima da osim puta droge, alkohola i lošeg društva postoje i drugi, bolji i zdraviji načini života.

Kratkotrajni nemi film, sa kojim su se gimnazijalci Emir Ličina i tri njegova druga, predstavili na konkursu “Film kao ogledalo stvarnosti”,  dokaz je kreativnosti ovih mladih ljudi. Prvo mesto koje su osvojili, od velikog je značaja za njih. Ovi mladi talentovani gimnazijalci rešili su da pored projekcije filma održe i tribinu o tome na koji način mladi najbolje mogu da se suoče sa problemima, o čemu se zapravo i govori u filmu.

“Film se zove “Eskape” što u prevodu znači bekstvo. I simbolično je predstavljeno kako mladi beže od problem, a mi im kroz film nudimo alternative, pošto se glavni junak bavi slobodnim trčanjem odnosno parkurom. Nudimo sport kao alternativu na ostale ventile kojima mladi često pribegavaju kao što su alkohol, droga i sve te štetne stvari”, kazao je Ličina.

Školski psiholog Nezrina Nicević istakla je da se sav trud, koji profesori i menadžment  škole ulažu u svoje učenike, najbolje vidi kroz njihove rezultate na brojnim takmičenjima.

“Motivišemo ih na svaki mogući način da budu uključeni u život grada, u problematiku vezanu za njihov period, adolescentski period. Da budu oni ti koji će se na najbolji mogući način prezentovati i dati svoj doprinos prevenciji, posebno oblika ponašanja koja nisu poželjna”, rekla je Nicević.

Ona je naglasila da škola kroz brojne radionice pokušava da se bavi različitim problemima mladih i pokaže na koji način oni treba da se izbore sa problemima današnjice.

A. Ademović

Podeli

Alma Ademovic

Recent Posts

Uhapšen zbog nedozvoljenog prometa cigareta

Policija u Novom Pazaru  uhapsila je E.Č. (30) iz Tutina zbog sumnje da je izvršio…

11 hours ago

Novi Pazar ima šampionku Evrope u boksu: Zlatna Kuluhova!

Kristina Kuluhova u finalu kategorije do 63 kilograma u Beogradu podeljenom odlukom sudija pobedila reprezentativku…

1 day ago

Pazarci završili sezonu, FON Banjica u polufinalu plej-ofa

Beograđani su dobili drugu utakmicu u Novom Pazaru sa 2:0, pa su sa dve pobede…

1 day ago

Super liga Srbije: Radnik – Novi Pazar 1:4

Novi Pazar je sa 39 bodova deveti u Super ligi Srbije, odnosno vodeći u plej-aut…

1 day ago

Radni vikend u SDP: Zasedali Politički savet i Komisija za statutarna pitanja

U centrali Sandžačke demokratske partije (SDP) u Novom Pazaru radna subota. Protekla je u održavanju…

1 day ago

Međedović bez trećeg kola u Madridu

Novopazarac propustio dve set lopte u desetom gemu prvog seta.

1 day ago