Društvo

Funkcionalniji Dom zdravlja u Sjenici

Zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i prijateljima Sjenice, ali i entuzijazmu direktora Doma zdravlja u Sjenici, dr Altana Hamidovića, ova zdravstvena ustanova dobija nov izgled, ali postaje funkcionalnija i korisnija pacijentima ove opštine.

Promijenjena stolarija, popravka krova, krečenje soba i ordinacija, renoviranje toaleta za pacijente, komplet rekonstrukcije više odjeljenja Doma zdravlja u Sjenici samo su dio planova koje su uposlenici ove ustanove, na čelu sa direktorom, dr Altanoim Hamidovićem postigli za kratak period.

“Uradili smo i komplet bolničku kuhinju, koja je bila u jako lošem stanju, rekonstruisali smo Interno odjeljenje, Službu opšte bolnice, Hitnu službu, a u toku je i cjelokupna rekontrukcija Dječijeg odjeljenja”- dodao je dr Hamidović.

Azilanti koji borave u Centru za azil u Sjenici u Domu zdravlja dobijaju komplet zdravstvenu zaštitu. Azilanti imaju dentalnu zaštitu, angažovan je i pedijatar koji svakog dana radi sa djecom azilanata, i djeca koja se rode u Sjenici redovno ulaze u ciklus vakcinacije.

Da bi Dom zdravlja u Sjenici pacijentima pružio komplet zdravstvenu zaštitu, potrebno je izvršiti još nekoliko važnih rekonstruktivnih promjena i kako ističu uposlenici ove zdravstvene ustanove zahvaljujući mnogobrojnim donatorima i prijateljima Sjenice, ali i njihovom ličnom  entuzijazmu ova zdravstvena ustanova dobija i nov izgled, ali i postaje funkcionalnija,i sve više korisnija pacijentima iz ove opštine.

 

Irma Hodžić

 

 

Podeli