Categories: Hronika

Uhapšeno 97 osoba zbog krađa i razbojništava

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u prethodnih nekoliko dana uhapsili su 97 osoba koje se sumnjiče da su izvršili krivična dela teške krađe, krađe i razbojništvo. U više odvojenih akcija na suzbijanju imovinskih delikata, koje su realizovane na teritoriji policijskih uprava Beograd, Kragujevac, Novi Pazar, Leskovac, Pirot, Pančevo, Požarevac, Smederevo, Bor, Vranje, Zaječar, Jagodina, Sremska Mitrovica i Prokuplje, uhapšeni su osumnjičeni koji se terete da su u prethodnom periodu izvršili više od 300 teških krađa, krađa i razbojništava.  Takođe, u okviru ovih akcija podnete su i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 48 osoba. Policija je od osumnjičenih oduzela više predmeta koji potiču iz krivičnih dela, između ostalog četiri automobila, motocikl, skuter, umetničku sliku, više mobilnih telefona i sim kartica, dva kompjutera, više komada nameštaja i tehničkih uređaja ukradenih iz kuća i stanova.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H.H. (1997), osumnjičenog da je u poslednja dva meseca u selima na području Tutina i u Novom Pazaru ukrao kosačicu, motornu testeru za sečenje asfalta, kravu i tri mobilna telefona.  Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tri krivična dela teška krađa i dva dela krađe, kojima je oštećenima naneta šteta od oko 2.500 evra, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jedne osobe, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično delo krađa. Osumnjičeni se tereti da je na gradskom pravoslavnom groblju u Novom Pazaru u blizini crkve Svetog Petra i Pavla, ukrao veću količinu alata i ručnih mašina u vrednosti od 50.000 dinara. Navedeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasniku.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv jednog maloletnika, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo krađa. Postoje osnovi sumnje da je maloletnik na gradskom stadionu u Sjenici, koristeći odsustvo oštećenog, ukrao od njega mobilni telefon. Krivična prijava u redovnom postupku, zbog sumnje da je počinio krivično delo utaja podneta je i protiv maloletnikovog brata, kome je počinilac telefon predao, a koji ga je zadržao i koristio.

 

Podeli

Katarina Radovic

Recent Posts

Masters u Madridu: Međedović u finalu kvalifikacija

Novopazarac u borbi za glavni žreb očekuje boljeg iz duela između Džefrija Džona Vulfa i…

12 hours ago

Palestinci napuštaju istočne dijelove Rafaha uoči moguće izraelske invazije

Stotine Palestinaca počele su napuštati kvartove na istoku Rafaha, na jugu Pojasa Gaze, uoči moguće…

14 hours ago

Izraelska vojska 213 dana izvodi napade na Gazu: Ubijeno 34.735 Palestinaca

Broj Palestinaca koji su ubijeni u napadima izraelske vojske na Pojas Gaze od 7. oktobra…

14 hours ago

U ponoć u Severnoj Makedoniji stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga izbora

U Severnoj Makedoniji u ponoć stupa na snagu izborna tišina uoči drugog kruga predsedničkih i…

16 hours ago

Dva jaka zemljotresa pogodila Tajvan u razmaku od desetak minuta

Dva jaka zemljotresa u razmaku od desetak minuta pogodili su danas kineski region Tajvan, objavio…

17 hours ago

U EU nezaposleno oko 13,2 miliona ljudi

Stopa nezaposlenosti mladih do 25 godina u EU u martu 2024. iznosila je 14,6 odsto…

17 hours ago