Društvo

Delegacija ambasade Indonezije u poseti novopazarskim privrednicima

Delegacija amabasade Indonezije i predstavnici lokalne samouprave , posetila je i preduzeće Euro scarpa u Novom Pazaru i tom prilikom sa novopazarskim privrednikom razgovarali o mogućoj saradnji. Gosti su prethodno obišli i tekstilne proizvođače u ovom gradu.

Delegacija amasade Indonezije, koja je u dvodnevnoj poseti Novom Pazaru obišla je i nekoliko lokalnih privrednika Predstavnica zadužena za ekonomiju zahvalila je regionlanoj komori Kraljevo, jer su omogućili posetu novom Pazaru te je videla mogućnost da se uspostavi saradnja  sa preduzećem  Euro skarp, koje je danas bilo domaćin gostima iz te ambasade.

Načelnik Odeljenja za privredu Ramiz Paljevac je rekao da ovo nije jedino preduzeće, koje su gosti iz ambasade Indonezije obišli u Novom Pazaru, te da su pokazali inetersovanje za proizvodni program.

Nakon sastanka sa privrednom delegacijom Indonezije vlasnik firme Euro scarpa Esad Avdović, zahvalio je gradskoj upravi što su odabrali upravo njegovu firmu za današnju posetu.

Predsednik privredne komore  Zvonko Tufegdžić, kaže da će novopazarski obućari u narednom periodu pripremiti  katalog, jer prema njegovim rečima kvalitetom, ali I količinom proizvedene robe zadovoljavaju  mnoga tržišta.

Tokom boravka je istaknuto da je današnja poseta dogovorena sa Ministarstvom spoljinih poslova te zemlje, te da će ova delegacija  osim Novog Pazara obići i gradove u Srbiji.

Podeli